Marimekkoskål

Bli först med att recensera denna produkt

Marimekkoskålen - designklassikern som aldrig blir omodern.

I lager

Ordinarie pris 399 kr

Medlemspris 199 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Marimekko by Iittala är en mycket omtyckt och älskad skål runt om i världen. Skålen passar såväl på det dukade bordet med massa olika tillbehör i, eller som en snygg inredningsdetalj att ha i hemmet.

Marimekkoskålarna har tillverkats sedan 60-talet. Ändå var det först efter att Marimekkos grundaren, Armi Ratia, använde dem på sina berömda trädgårdsfester på Bökärs, som de blev uppskattade presenter och samlarföremål. Marimekkoskålen är ständigt populär. Passar både för servering och som prydnadsföremål.

Iittala har ett unikt arv med rötter som sträcker sig till 1881 då Per Magnus Abrahamsson etablerade ett glasbruk i byn med samma namn i södra Finland. Genombrottet kom i modernismens och funktionalismens tidiga dagar under 1920- och 1930-talet.

Idag, trots att Iittala är så mycket mer än bara ett glasbruk, drivs varumärket fortfarande av de tankar och idéer som kom att utgöra basen för skandinavisk modernism: djup kunskap om design kombinerat med stor hantverksskicklighet gör det möjligt att skapa hållbar design mot slit och släng.

Iittala tror på produkter som är varaktiga, användbara och universella och är ett skandinaviskt premiumvarumärke.

Ett skandinaviskt premiumvarumärke är ett varumärke som högt värderar sitt arv och produkternas kvalitet, hantverk, kombinationsmöjlighet och multifunktionalism. Det är tron på design som är så tidlös att det aldrig kommer att kastas bort, vårt skandinaviska arv och tanken bakom varje produkt.


Färg: Sand 
Volym: 155 mm

Mer information

Mer information

Färg sand

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: Marimekkoskål